Pași spre independență pt copiii cu CES

Ghid și stick USB cu grilele de evaluare pentru copiii cu CES

Proiectul „Pași spre independență pentru copiii cu CES”, a avut ca scop Realizarea și punerea la dispoziție specialiștilor, cadrelor didactice și părinților a unui set de grile sintetice de evaluare și monitorizare a nivelului de achiziții la elevii cu deficiențe mintale și/sau deficiențe asociate din învățământ special și special integrat, în formă digitală.

Rezultatul final al proiectului constă într-un material elaborat de specialiști de la Școala Gimnazială Specială Pașcani și Fundația Ancora Salvării, format dintr-un ghid de utilizare și aplicare a grilelor de evaluare și suportul USB cu setul de grile de evaluare.

Grilele propuse facilitează observarea cu ușurință a nivelului de achiziții a elevului, a progreselor făcute și a ce urmează a se lucra în intervenția individuală respectându-se ritmul personal de dezvoltare.

Setul de grile este conceput după un model din Olanda și este direcționat pe un mod de învățare care conduce spre o viață de adult cât mai independent și activ.

Conținutul setului de grile:

Fiecare grilă sintetică este în mare parte realizată și prin raportare la programele școlare pentru terapii educaționale complexe și integrate pentru elevii din învățământul special, și la activitățile specifice de sprijin pentru elevii din învățământul special integrat, dar și la experiențe de zi cu zi din viața reală.

Grilele ating următoarele 19 arii de interes:

Atitudine față de învățare; Autonomie; Citire; Competență socială; Dezvoltare emoțională; Dezvoltarea jocului; Dezvoltarea senzorială și motorie;  Educație artistică (actorie); Educație fizică; Expresie grafică și plastică; Limbaj în scris; Limbaj verbal; Matematica; Muzică; Natura; Orientare în spațiu; Orientare temporală;         Pregătire pentru muncă; Utilizarea mass-media.

Fiecare arie de interes este structurată în:

-      Competențe generale/Abilități de viață independentă (1, 2 etc)

-      Competențe specifice (1.1., 1.2. etc)

-      Nivele de dezvoltare (1-12)

-      Itemi/achiziții pentru fiecare nivel (..1), 2) etc)

 screenshot

 

Pași spre independență pentru elevii cu CES este un proiect finanțat prin StartONG, lansat de Kaufand  si implementat de Act for Tomorrow

Pentru contact scrieți la ancorasalvarii[ad]yahoo.com sau sunați la 0770 555 443 

Programul StartONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.